Cultuurklassen dag 3 en 4Woensdag was een korte dag boordevol muziek - ritme en bewegingsexpressie. We hebben een wachtende, een rijdende en een aankomende karavaan uitgebeeld. Daarna stapten we op het ritme van de djembé. Dit was niet gemakkelijk. Zeker niet als we in groep met doeken op stap moesten gaan. Het was een hele belevenis. Als afsluiter mochten we verder oefenen met de muziekinstrumenten. Het gaat al een heel stuk beter dan de eerste keer.

Donderdagmorgen kregen we 2 kersverse juffen! Juf Rosa en Juf Lisa. Ze leerden ons heel nauwkeurig dieren natekenen. We konden kiezen uit een heleboel circusdieren! De meeste kinderen waagden het om 2 à 3 dieren te tekenen! En we zijn er al behoorlijk knap in! Er is een mooie vooruitgang.
Na het tekenen, schilderden we de dieren met Chinese inkt. Hopelijk zijn er geen vlekken op de kleren want dit gaat er niet meer uit. De juf leerde ons ook het verschil tussen een kwast en een penseel. De kinderen zullen het zeker met veel plezier uitleggen aan hun ouders! Verder knipten we nog wat stro om later in het hok van onze getekende dieren te kleven. Natuurlijk waren er heel wat snippers op de grond. De juf vond direct een paar vrijwilligers om alles op te ruimen. Morgen werken we hieraan verder.

In de namiddag stapten we terug naar de muziekacademie. En terug... 2 nieuwe leerkrachten: meester Johannes en juf Anneleen. We hebben met een fantasiespel van Azië naar Afrika geroeid. We moesten ook al het water uit onze boot houden. Toen we aankwamen in Afrika moesten we overleven in de woestijn. Het was er erg warm... en sommige van de karavaan wouden het drinken niet delen. De juf leerde ons een lied over "Kamiel de Kameel" die bijna uitgedroogd was na de reis. We leerden het liedje op de piano spelen en begeleiden ook met onze voeten.
Na een korte pauze kwamen we de zaal binnen en er stond een tafel met een mand op. De kinderen begonnen te zingen over Kamiel de kameel en toen kwam een lieve slang uit de mand tevoorschijn. We mochten enkele vragen stellen aan de slang. Ze heette Ssssassskia... het was een leuke slang. Daarna mochten de kinderen ook slang spelen. Het was een zeer leerrijke dag boordevol nieuwe ervaringen!


Reacties